60 mii pe zi

By November 20, 2014 August 31st, 2016 MOTIVATIE

Într-o zi normală, obişnuită o persoană rulează în minte aproximativ 60 mii de gânduri. Acest lucru este normal, singura problemă care apare este faptul că noi alegem să rulăm aceleaşi gânduri pe care le-am avut în urmă cu o zi şi astfel peste 90% din gândurile noastre sunt vechi.

ganduri bune

 

Poate până acum nu ai conştientizat dar avem mereu aceleaşi gânduri iar în marea lor majoritate acestea sunt negative. Aceste gânduri negative ne secătuiesc de putere şi fac să ne afundăm în obiceiuri rele.

Putem alege să ne schimbăm gândurile, schimbându-ne focalizarea. În loc să ne focusăm, să ne gândim la lucrurile negative din viaţa noastră şi în special din trecutul nostru, putem alege să ne concentrăm pe lucrurile bune din viaţa noastră şi pe modul cum am putea îmbunătăţi lucrurile. Concentrându-ne gândurile asupra trecutului devenim sclavii acestuia, devenim prizonieri ai trecutului. Sunt oameni care se gândesc la lucrurile, banii pe care i-au pierdut, la relaţiile care nu au mers, la evenimentele nefericite din viaţa lor şi la multe alte mizerii. Alti oameni se gândesc mereu şi se concentrează asupra unor lucruri şi mai neînsemnate cărora le dau o importanţă exagerată, cum ar fi o bârfă, un tratament considerat necuvincios la care a fost suspus de un coleg, sef sau de către casierul de la supermarket care a avut o atitudine nepotrivită.

Din păcate aceste exemple despre cum să îţi foloseşti mintea şi gândurile în mod greşit făcându-ţi rău sunt sau mai bine zis pot fi fără număr. Noi alegem pe ce anume ne concentrăm, la ce să ne gândim.

Mintea noastră este asemenea unei grădini roditoare, ce va rodi mult peste aşteptările tale dacă ai grijă de ea. Dacă laşi buruienile să crească, să prindă rădăcini, atunci grădina ta va arăta jalnic şi nu va rodi la întreaga ei capacitate, la întregul ei potenţial.  Ai grijă ce cultivi în grădina minţii tale, ai grijă să nu cultivi, să nu întreţii gânduri negative, acestea fiind pentru grădina minţii tale adevărate deşeuri toxice.

Aceste deşeuri toxice sunt formate din gânduri negative, gânduri de îngrijorare, gânduri de frică. Acestea pot distruge grădina minţii tale producând efecte dezastruoase în lumea ta interioară, blocând potenţialul minţii tale de  a transforma viaţa ta în ceva magic, de a te ajuta să îţi aduci în viaţă transformările pe care le doreşti pe toate planurile, fizic, emoţional şi spiritual.

Când reuşeşti să îţi stăpâneşti mintea, să îţi controlezi gândurile devi stăpânul vieţii tale.

Conştientizează puterea enormă a minţii tale şi foloseşte-o.

În viaţa noastră se întâmplă diverse lucruri, au loc diverse evenimente, doar de noi depinde ce însemnătate, ce importanţă le dăm, dacă reuşim să vedem partea bună din tot ce se întâmplă.

Formează-ţi obiceiul de a căuta aspecte pozitive în orice împrejurare şi viaţa ta va fi din ce în ce mai bună.

Calitatea vieţii unei persoane este dată de calitatea gândurilor sale.

Distribuiri