Adevărata putere a omului

By October 25, 2013 August 31st, 2016 INSPIRATIE, MOTIVATIE, OBIECTIVE SI MOTIVATIE

Capacitatea de a acţiona este adevărata putere a omului.

Pot spune cu certitudine că nimic nu se întâmplă până nu trecem la acţiune, de preferat la acţiune continuă şi masivă pe toate nivelurile.
Foto-om-fericit
Noi ne influenţam singuri stările şi capacitatea de a acţiona datorită felului în care vorbim cu noi înşine.

Ceea ce ne imaginăm şi ceea ce ne spunem în mintea noastră, atitudinea mentală şi corporală ne influenţează. Suntem influenţaţi tot timpul de “filmele” pe care le rulăm în mintea noastră.
Ne place să afirmăm că oamenii care au succes au un har special care îi ajută să reuşească şi într-adevăr aceştia au un har cu totul special şi care se numeşte capacitatea de a acţiona.
Pentru a ne îmbunătăţii viaţa este nevoie să fim capabili să ne controlăm stările. Nimic nu poate fi realizat până nu te pui în starea potrivită de a realiza acel lucru.
Când comunicăm cu noi înşine şi aici mă refer la acel dialog intern, ceea ce ne spunem noi înşine ne modelează viaţa de zi cu zi şi viitorul. Aici intră atât lucrurile pe care ni le imaginăm, le simţim şi ni le spunem în capul nostru, precum şi ceea ce scoatem pe gură, ce cuvinte rostim şi pe ce ton, atitudinea corporală pe care o adoptăm, de la expresia feţei până la ultima mişcare şi poziţie non-verbală pe care o folosim pentru a comunica.
Cu cât reuşim să comunicăm mai bine cu noi înşine şi cu ceilalţi cu atât vom avea mai mare succes pe toate planurile; personal, financiar, relaţional.
Calitatea vieţii noastre, succesul nostru nu este influenţat de ceea ce ni se întâmplă, ci de modul în care reacţionăm, ne raportăm la ceea ce ni se întâmplă. Felul în care ne simţim este dat de interpretarea pe care o dăm lucrurilor ce s-au întâmplat, pe care le-am trăit și experimentat. Ceea ce este important pentru tine, pentru altul poate să nu reprezinte nimic. Poţi singur hotărî ce crezi şi cum acţionezi, în funcţie de ce vrei să faci în viaţă.

Nimic nu are nici o importanţă, în afară de importanţa pe care i-o atribuim noi.

Starea noastră, la fel ca şi activitatea mentală, o putem controla, de asemenea putem controla şi modul în care reacţionăm la ceea ce ni se întâmplă. Vreau să te fac să înţelegi că starea de supărare sau de bucurie este propria ta creaţie, tu hotărăşti dacă eşti bucuros sau supărat. Dacă eu vin la tine şi îţi spun să fii supărat, vei râde şi probabil vei crede că nu sunt întreg la minte. Corect, atunci de ce să nu îţi controlezi starea, de ce te superi, de ce când eşti supărat spui că m-a supărat aia şi cealaltă, dai vina pe ceilalţi pentru supărările tale? Înseamnă că dai voie celorlalţi să-ţi influenţeze şi să-ţi controleze starea.
Controlându-ţi starea îţi controlezi viaţa.
Te superi când cineva îţi spune, face sau nu face ceva, deoarece tu îi dai o anumită însemnătate acelui lucru şi de aceea eşti afectat, îţi schimbi starea.

Dar nu rezolvi nimic în acest mod, din contră ai numai de pierdut.

Îţi pierzi în primul rând controlul şi apoi urmează toate celelalte lucruri mai puţin bune care derivă din asta.

Îţi distrugi sănătatea, strâns legată cu starea ta psihică. O vorbă din popor spune că “ulcerul îl faci nu de la ceea ce mănânci, ci de la ceea ce te mănâncă”.

Noi ne influenţăm singuri stările şi capacitatea de acţiona.
Controlează-ţi stările şi îţi controlezi viaţa!

Distribuiri