Angajamentul bate talentul

By August 22, 2016DESPRE PERFORMANTA

Angajamentul este hotărârea unei persoane de a face tot ce este omenește posibil pentru a obține ceea ce își dorește.

Un angajament este o promisiune sinceră pe care ne-o facem propriei persoane și care constă în a nu renunța niciodată.

Toți avem visuri, obiective, dorințe, intenții, dar foarte puțini dintre noi suntem dispuși să încheiem un angajament cu noi înșine și să trecem efectiv la acțiune, pentru a realiza ce ne-am propus.

Așadar, acum a sosit momentul să îți reînnoiești angajamentul, să faci un angajament sincer privind scopul tău în viață.

Te rog să iei o pauză și să te gândești, să reflectezi la viața ta, la scopul tău în viață, la ce cauți tu în viața ta, ce vrei efectiv să obții.

Când vei știi care este scopul tău, visul tău, gândește-te ce diferit va arată viața ta când acesta se va împlini. Ce diferit va arăta totul pentru tine!

ACUM este cel mai potrivit moment să îți iei un angajament ferm, sincer și să începi să acționezi, să „plătești prețul” pentru a obține ceea ce vrei (totul în viață are un preț).

Când îți iei un angajament adevărat întregul tău comportament este influențat, se schimbă. Schimbându-ți comportamentul îți schimbi rezultatele.

Când ai luat un angajament adevărat vei căuta soluții, iar scuzele nu vor mai face parte din vocabularul tău.

A fost făcut un studiu timp de 5 ani asupra a 120 de celebrități – artiști, sportivi și oameni de știință. Benjamin Bloom, profesor la Universitatea din Chicago și conducător al echipei de cercetători care a efectuat studiul a spus: „Ne-am așteptat să descoperim la acești oameni excepționali talente și abilități înnăscute, de natură excepțională. Ne-am înșelat. Mamele lor spuneau de multe ori că un alt frate ori vreo soră aveau mai mult talent decât subiecții noștri.”

Concluzia acestui studiu a fost că succesul și faima nu este dată de talent, acesta fiind pe locul secund. Succesul este dat de angajamentul acestor oameni, de determinarea lor, de dorința de a realiza ce și-au propus. Prin urmare, angajamentul bate talentul, atunci când acesta din urmă nu muncește!

Când îți iei un angajament și îl pui în practică, să fii pregătit „să plătești prețul”, să întâmpini rezistență atât din interiorul tău (vechile obiceiuri și crezuri, gânduri limitative, gândul la părerea celorlalți, cutume, tradiții, obiceiuri, lipsa timpului, a banilor etc.), cât mai ales din exterior din partea prietenilor, colegilor, profesorilor și chiar din partea familiei.

Vei fi tentat să renunți dacă angajamentul luat nu este al tău, dacă nu crezi în el, iar crezul tău nu este suficient de puternic.

Vei trece prin perioade mai puțin plăcute, dar gândește-te la ce te așteaptă! Gândește-te la cei care au reușit, la angajamentul și determinarea lor, la obstacolele pe care le-au întâlnit, la blocaje, la faptul că uneori lumea râdea de ei. Uită-te câte au realizat și unde au ajuns, lucruri care pot părea incredibile pentru cei care doar stau pe margine și comentează.

 

Fă-ți o listă cu 3 oameni de succes pe care tu îi admiri și analizează-le viața. Citește-le autobiografia și inspiră-te din angajamentul lor.

Gândește-te cum va arăta viața ta când vei obține ceea ce vrei, ceea ce îți dorești.

Fă-ți chiar acum un angajament și treci la acțiune, bucură-te de fiecare pas!

 

Intră în Clubul DA! VREAU, POT ȘI FAC!

 

Leave a Reply

Distribuiri