Ce ? De ce ? Cum ?

By April 11, 2013 August 31st, 2016 MOTIVATIE

Trei întrebări fundamentale pentru a-ţi asigura reuşita în viaţă şi în tot ceea ce intreprinzi.

Aceste trei întrebări, puse la momentul potrivit şi în ordinea prezentată mai jos, te ajută să ai rezultate de excepţie.

Mai multe studii şi statistici efectuate de-a lungul timpului, asupra tuturor categoriilor de persoane, de pe toate continentele, au arătat că mai puţin de 5% din populaţia planetei ştie cu adevărat ce își dorește.

Majoritatea ştiu ce NU vor. Nu întâmplător cei care ştiu ce vor sunt oamenii pe care ceilalţi îi urmează, sunt oamenii pentru care ceilalţi lucrează într-un fel sau altul, direct sau indirect.

Să începem cu prima întrebare:

Ce?

Această întrebare se referă la ce vrei tu, la ce îţi doreşti de fapt, la modul cel mai concret posibil.

De câte ori începi ceva (şi ar fi bine să o faci înainte de a începe), când eşti într-o afacere, într-o relaţie de orice fel şi ţi se pare că lucrurile nu sunt suficient de clare pentru tine, ia o pauză, linişteşte-te, retrage-te undeva, unde să fii doar tu cu tine şi pune-ţi aceste întrebări: 

Ce vreau eu de fapt? Ce vreau să obţin? Unde vreau să ajung?

Ar fi bine să îţi scrii răspunsul, să îl ai în formă scrisă. Este foarte important să îţi notezi răspunsul, chiar dacă la început ţi se va părea că sunt prea multe lucruri pe care le vrei. Tocmai de aceea îţi cer să notezi și să te gândești bine ce vrei, iar dacă vrei mai multe lucruri diferite, trece-le pe toate prin filtrul celor trei întrebări.

Atenţie! Ceea ce vrei trebuie să fie formulat în termeni pozitivi şi concreţi.

Exemplu: vreau să am o casă la mare, vreau să îmi cumpăr maşina X până la sfârșitul anului viitor, vreau să ajung director executiv la firma Y, etc.

În nici un caz, nu îți vei exprima dorințele într-un mod negativ. 

Exemplu greșit: nu mai vreau să fiu sărac, nu mai vreau să stau în chirie, nu mai vreau să depind de alţii, nu mai vreau să muncesc ca prostul şi alţii să fie promovaţi, etc.

Tot ceea ce vrei trebuie formulat în termeni pozitivi, cât mai concret şi cu termen limită.

Când ai stabilit şi şti cu adevărat ce vrei, poţi trece la următoarea întrebare.

De ce De ce vrei asta?

La fel ca și la prima întrebare, este important ca răspunsul să fie notat. Cu cât scrii mai multe argumente, cu atât eşti mai aproape de a obţine ceea ce vrei.

Această întrebare ”de ce? de ce vrei asta?” arată cât de motivat eşti în dorința de a obţine, de a merge înainte, de a lupta, de a te implica în ceea ce vrei. Această întrebare este combustibilul tău, este ceea ce te face să mergi înainte, ceea ce te face să obţii ce îți dorești.

Dacă ”de ce”-ul tău nu este suficient de puternic, dacă nu ştii cu adevărat de ce îţi doreşti acel lucru, atunci nu îl vei obţine, nu vei reuşii. Nu vei fi suficient de motivat să faci ce trebuie pentru a obţine ceea ce vrei.

Reține că este foarte important să stai de vorbă cu tine însuţi şi să îţi clarifici ceea ce vrei. Apoi stabileşte de ce vrei şi în final treci la ultima întrebare:

Cum?

Adică cum vei obţine ceea ce vrei. Te asigur că dacă ai răspuns sincer, ştii deja ce vrei şi de ce, atunci îţi va fi destul de uşor să găseşti răspunsul sau răspunsurile la întrebarea ”cum?”. Cum vei obţine ce îți dorești? Știind ce vrei să obții și de ce, vei găsi cel puţin o cale pentru a reuși.

Este important să îți ăui aceste trei întrebări în ordinea prezentată, să nu treci la următoarea întrebare fără să fii răspuns la cea anterioară. Acest set de trei întrebări poate fi folosit în orice domeniu al vieţii tale, în afaceri, relaţii sau chiar în viaţa spirituală.

În urmă cu ceva timp am prezentat aceste întrebări-filtru celor prezenți la un seminar. O persoană a ţinut să mă asigure că aceste întrebări nu pot fi folosite decât în legătură cu afacerile. L-am întrebat unde crede el că nu pot fi aplicate aceste trei întrebări și mi-a răspuns că “la religie”. Rugându-l să fie mai concret, mi-a spus că ceea ce vrea el este să se mântuiască. Foarte bine, am continuat cu a doua întrebare: ”De ce vrei să te mântuieşti?”, iar răspunsul lui a fost că “aşa este bine să ne mântuim“. Când i-am spus că acesta nu este un răspuns care să îl ajute, să îl motiveze să meargă în direcţia pe care şi-o dorea, s-a supărat şi nu a dorit să mai continuăm discuţia. După mai mult de un an, am fost contactat de respectiva persoană și am fost invitat la o discuţie. A început prin a spune că îi pare rău pentru reacția avută când i-am cerut să răspundă la întrebarea “De ce?”. Apoi, timp de aproape o oră mi-a povestit cu atât de mult entuziasm şi dăruire de ce vrea el să se mântuiască, încât m-a făcut şi pe mine să îmi doresc mântuirea.

Este important să ştii CE vrei şi DE CE vrei pentru a obţine ceea ce doreşti.

Îți sugerez să testezi puterea acestor întrebări și a răspunsurilor şi vei avea rezultate mult peste aşteptări.

Distribuiri