Cum câştigi

By February 6, 2014 November 25th, 2016 DESPRE PERFORMANTA

Poţi câştiga respectând şi aplicând principiul compensaţiei, care te ajută să produci valoare şi să câştigi tot mai mult.

Acest principiu spune că suma de bani pe care o câştigă o persoană sau o companie este direct proporţională cu următoarele trei lucruri:

1. Nevoia pentru ceea ce faci
2. Abilitatea ta de a o face
3. Dificultatea înlocuirii tale
Carte jurnalul tut posibilitilor 1000
Iată cât este de simplu şi cu toate acestea, foarte puţini cunosc acest principiu şi mult mai puţini îl aplică.
Acest principiu există şi funcţionează chiar dacă tu nu îl cunoşti sau nu eşti de acord cu el. Poţi să fi absolvit cele mai bune şcoli din lume, dacă nu ai în vedere cele trei lucruri, nu vei avea succes.

Poate acum, pentru munca pe care o faci tu sau compania pe care o conduci există cerere, dar pentru a rezista pe piaţă şi a creşte ar fi bine să îţi dezvolţi permanent abilitatea de a satisface cât mai bine acea nevoie. Astfel vei deveni un etalon, o referinţă în domeniu şi vei fi dificil de înlocuit pe piaţă.
Dacă vei şti cum să îţi motivezi oamenii şi cum să lucrezi cu ei, atunci vei creşte şi vei prospera. Cu cât eşti mai bun şi mai abil în ceea ce faci, cu atât vei avea mai mult succes iar oamenii vor veni spre tine, deoarece oamenilor le place să aibă succes şi îi admiră pe cei care îl au (chiar dacă uneori nu vor să recunoască asta).

Oamenii vor să se afle în preajma celor care cred că au succes, vor să lucreze cu ei, să fie asociaţi cu ei.

În adâncul sufletului tău, tu ştii că poţi face mai mult şi că meriţi mai mult decât ai acum, cu toate că ai ajuns la un anumit nivel.
Nu trebuie să ştii şi să faci totul, pentru asta ai o echipă. Ai nevoie să ştii cum să-i influenţezi pe alţii să îţi fie alături. Ai nevoie de experienţa şi cunoştinţele altor oameni ca să te poţi dezvolta.

Numai aşa vei deveni tot mai bun, mai eficient, mai performant şi vei obţine rezultate remarcabile.

Te rog să reflectezi puţin la cele trei lucruri ce fac parte din principiul compensaţiei!

* Extras din cartea “Jurnalul tuturor posibilităţilor“.

Distribuiri