Cum să pui capăt grijilor

By November 28, 2016 OBIECTIVE SI MOTIVATIE

Mai întâi să stabilim de ce ar trebuie să pui capăt grijilor, de ce este necesar să lupţi pentru învingerea lor.

Oamenii care nu ştiu să îşi controleze şi să îşi stăpânească grijile mor foarte tineri.

Peste 80% din boli sunt provocate de temeri şi griji.  Dacă am reuşi să scăpăm de griji, ne-am vindeca singuri.

Diverse studii efectuate de-a lungul anilor pe pacienţi suferinzi au evidenţiat faptul că, în majoritatea cazurilor – de exemplu la 8 din 10 pacienţi cu tulburări stomacale, boala lor nu a avut o cauză fizică, ci una psihică: teama, îngrijorarea, ura, egoismul exagerat şi inadaptabilitatea.

Teama, ura, grijile au dus la tulburări stomacale pe fond nervos, probleme de la care se ajunge foarte repede la ulcer şi la alte complicaţii. Pe bună dreptate se spune că ulcerul nu se face de la ceea ce mănânci, ci de la ceea ce „te mănâncă”.

Mai mult de jumătate dintre oamenii de afaceri de peste 40 de ani suferă de o boală care are la bază grijile, nejustificate.

Nu este oare cam mare preţul succesului? Asta dacă mai putem vorbi despre succes odată ce acesta ţi-ar aduce o boală care te-ar ajută să mori tânăr şi bogat.

Îngrijorarea te face să îmbătrâneşti prematur şi inutil. Efectul îngrijorării se poate observa mai bine la femei, care îşi distrug faţa din cauza grijilor. Ajung să fie pline de riduri şi încruntate permanent.

Despre efectele catastrofale ale îngrijorării şi fricii asupra sănătăţii fizice şi psihice ale omului putem umple biblioteci întregi, dar nu aceasta este intenţia mea.

Dorinţa mea este să te fac să conştientizezi cât sunt de periculoase grijile inutile, să îţi ofer soluţii şi sfaturi pentru a putea lupta şi a le învinge.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să începi să trăieşti în prezent. Ce înseamnă să trăieşti în prezent? Înseamnă să trăieşti clipa, să fii aici cu mintea, cu gândurile şi cu sufletul tău. Ce a fost a fost, acum nu mai este. Singurul lucru sigur pe care îl ai este această clipă, clipa prezentă pe care o trăieşti acum şi aici.

Trecutul a trecut şi nu mai poate fi schimbat, lasă morţii cu morţii şi viii cu viii. Lasă grijile zilei de mâine pentru mâine, ziua de mâine încă nu s-a născut, nu a venit. De ziua de mâine te vei îngriji mâine, azi ocupă-te de ziua de azi. Pentru omul înţelept, fiecare zi este o nouă viaţă, un nou început. Uită de ziua de ieri şi nu te mai teme de ziua de mâine. Mâine este o nouă viaţă, un nou început, un nou orizont, mâine vei avea o nouă perspectivă.

În rugăciunea „Tatăl Nostru” spunem: „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”. Însuşi Isus ne învaţă să trăim în prezent. Noi nu cerem să ne dea pâinea pe care am mâncat-o ieri sau pe cea de mâine. El ne învaţă să cerem pâine numai pentru ziua de azi pentru că noi putem cere şi mânca pâinea de ieri, de astăzi şi de mâine.

“Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei”. Matei 6.34

Aceasta nu înseamnă că trebuie să te comporţi precum greierul din fabulă. Tot ce trebuie să faci este să nu te îngrijorezi pentru ziua de mâine.

Poţi să te gândeşti la ziua de mâine, este normal să te gândeşti la ea şi să o planifici, dar nu trebuie sub nici o formă să te îngrijorezi şi să te temi de aceasta.

Trăieşte prezentul, trăieşte pur şi simplu ziua de astăzi ca şi când ar fi ultima ta zi.

Învață că totul este posibil – Mircea Chira

Distribuiri