Cunoşti tu pe cine judeci?

By April 13, 2017 INSPIRATIE

O biserică avea nevoie de un preot. Unul dintre membrii comitetului de conducere a bisericii şi-a propus să afle ce fel de preot îşi doreau colegii săi. Prin urmare a scris o scrisoare de intenție, pretinzând că aceasta a venit din partea unui pretendent la funcţia vacantă, şi le-a citit-o colegilor săi:

 

„Domnilor,

Înţeleg că aveţi un post liber. Doresc să îmi depun cu această ocazie cererea pentru ocuparea postului. Deţin numeroase calificări pe care cred că le-aţi aprecia mult. Am fost binecuvântat cu darul predicării şi am avut succes ca scriitor. Mulţi oameni care mă cunosc afirmă că sunt un bun organizator și am fost lider în multe locuri în care am lucrat.

Desigur, mi-au fost reproşate şi multe defecte. Am peste 50 de ani, dar nu am predicat niciodată în acelaşi loc mai mult de trei ani. De câteva ori am fost nevoit să părăsesc oraşul, după ce predicile mele au provocat tulburări şi revolte în masă. Trebuie să recunosc că am fost închis de trei sau patru ori, deşi nu consider că am făcut ceva rău. 

Starea mea de sănătate nu este foarte bună, dar cred că mai am o vreme de trăit. De-a lungul timpului, am fost implicat în diferite activităţi comerciale, care m-au ajutat să supravieţuiesc din punct de vedere financiar. Bisericile în care am predicat până acum au fost de regulă mici, deşi erau situate în oraşe mari.

Nu m-am înţeles prea bine cu liderii religioşi din oraşele în care am predicat.  De fapt, unii dintre aceştia chiar m-au ameninţat, m-au atacat în justiţie sau m-au agresat fizic.

Memoria mea nu este foarte bună, i-am uitat complet pe mulţi dintre cei pe care i-am botezat. Totuşi, dacă mă veți angaja, voi face tot ce îmi va sta în puteri pentru a deservi comunitatea voastră religioasă, chiar dacă voi fi nevoit să muncesc pentru a-mi câştiga traiul.”

După ce a citit această scrisoare, membrul comitetului bisericesc şi-a întrebat colegii dacă erau interesaţi de cel care a scris-o. Aceştia i-au răspuns la unison că persoana respectivă nu era potrivită pentru biserica lor. Nu doar că nu erau interesaţi de un preot cu sănătatea precară, orgolios, generator de necazuri, cu memoria şubredă şi, peste toate, fost puşcăriaş, dar s-au simţit chiar insultaţi de cererea acestuia de angajare. 

Membrii comitetului l-au întrebat atunci pe colegul lor care era numele celui care a depus cererea.

Acesta le-a răspuns: Apostolul Pavel.

 

Ce am învăţat eu din această poveste:

–     să nu judec oamenii fără să îi cunosc cu adevărat

–     să pun preţ pe om, să-l cunosc, apoi să îi citesc cv-ul 

P.S.:   Observ că tot mai mulţi antreprenori au început să angajeze oameni, nu cv-uri.

Distribuiri