De ce este bine sa stapanesti vorbitul in public?

By June 23, 2018 MOTIVATIE

Abilitatea de a fi un bun vorbitor în public te ajută şi îţi oferă avantaje deosebite în orice domeniu ai activa.

Arta vorbitului în public te ajută să te dezvolţi ca om, îţi creşte stima de sine, te ajută sa îţi duci la bun sfârşit misiunea pe care o ai.

Te ajută să îi înveţi să-i inspiri pe alţii, să le îmbunătăţeşti viaţa.

Vorbitul în public te ajută să dai cu adevărat valoare vieţii tale şi a celorlalţi.

Pentru oamenii care sunt experţi într-un anumit domeniu şi care au abilitatea de a vorbi în public cu uşurinţă, câştigul este cel puţin dublu faţă de persoanele care nu au această abilitate.

Un lucru chinuitor pentru un expert, indiferent de domeniu, este să nu se poată exprima public, să nu poată împărtăşi cunoştinţele sale lumii.

Eu consider că orice om care îşi doreşte să evolueze are nevoie să stăpânească vorbitul în public, pentru că aşa cum de moarte şi de impozite nu scapă nimeni, la fel nimeni nu poate fugi de responsabilitatea unui discurs public, de mai mare sau mai mică anvergură,  de-a lungul vieţii sale.

Să luăm ca exemple câteva cazuri mai simple.

Gândeşte-te ce faci când eşti nevoit să ţii un toast, la o petrecere, sau când trebuie să rosteşti câteva cuvinte la diverse evenimente, când eşti sărbătorit, premiat, avansat, când lansezi un nou produs sau când inaugurezi ceva.

În aceste ocazii poţi să fii original, să îi inspiri pe toţi, arătându-le adevărata ta valoare. Sau poţi să taci sau, mai rău, să te faci de râs, să devii frustrat de faptul că, deşi ai toată pregătirea şi căderea de a ţine tu acel discurs, nu o faci pentru că nu ai abilităţile necesare.

Ţi-e frică de un eventual eşec, te simţi blocat pentru moment şi nu-ţi găseşti cuvintele.

De multe ori un discurs îţi poate schimba radical viaţa, cariera şi reputaţia publică.

Leave a Reply

Distribuiri