De ce sunt oamenii inegali?

By August 11, 2016 August 20th, 2016 INSPIRATIE

De ce unii oameni parcă sunt predestinați să aibă totul, iar alții nimic sau aproape nimic? De ce unii oameni sunt sănătoși, iar alții aproape mereu bolnavi sau se nasc bolnavi? De ce unii sunt frumoși, inteligenți și bogați, reușindu-le aproape totul, iar alții, indiferent ce fac, se confruntă mereu cu eșecuri?

De ce atâtea inegalități, de unde provin, dacă provin de undeva, este mâna destinului, este soarta, este voința Domnului? Care este totuși originea lor?

Dacă ne uităm la explicațiile oferite de oamenii de știință în legătură cu originea acestor inegalități, mulți afirmă că este pur și simplu rezultatul hazardului.

Dacă ne uităm la explicațille oferite de Biserică, de oameni din biserici, de secte, de preoți, pastori, predicatori, toți propovăduiesc faptul că, la originea acestor inegalități, este voința Domnului.

Dar eu mă întreb și te întreb și pe tine: de ce ar vrea Domnul ca oamenii să fie inegali? Unii să aibă aproape totul, iar alții să se chinuie să supraviețuiască? Ți se pare corectă această voință a Domnului, așa cum este prezentată de diferitele biserici, culte, secte, de presonalul clerical, și anume că așa a fost să fie, așa a lăsat Domnul, așa a fost destinul, așa este voința Domnului? inegalitatesociala_400

Dacă ar fi să fiu de acord cu ce spun aceștia din urmă despre voința Domnului, ar înseamna să cred că Domnul dă totul unora și altora nimic. Și totodată El îi pedepsește pe cei care, deși nu sunt înzestrați cu diverse calități și nu au condiții prietenoase de trai, sunt răi și neascultători față de voia Domnului și săvârșesc diverse fapte urâte. Dacă Domnul este atotputernic (și eu personal chiar cred acest lucru), de ce oamenii sunt inegali? De ce unii se nasc plini de calități și viața le oferă situații formidabile, în timp ce alții nu beneficiază de aceste „facilități”? Care este explicația acestor inegalități și „nedreptăți” ale evoluției? De ce Bisericile pun această responsabilitate, a destinului, pe umerii Domnului?

Biserica face acest lucru deoarece nu vrea să recunoască existența reîncarnărilor, respectiv credința în reîncarnare, deși această transformare a cât mai multor oameni ar ajuta întreaga societate. La început, Dumnezeu ne-a dat totul, inclusiv libertatea de a alege – liberul arbitru, iar noi, oamenii, folosim această libertate pentru a face diverse lucruri, unele mai bune, altele mai puțin bune. Fiind plin de iubire și răbdător, Dumnezeu ne lăsă pe noi, copiii Lui, să facem tot ce vrem. Ne-a dat libertatea de a alege și tot ceea ce ni se întâmplă, bun sau rău, este o consecință a lucrurilor din trecut, din viețile anterioare, din reîncarnările anterioare.

Dumnezeu ne lasă să facem cam tot ce vrem, fiindcă o mulțime de reîncarnări ne așteaptă, vieți în care vom suporta consecințele faptelor noastre din această viață.

Când oamenii vor înțelege că faptele lor au consecințe de la o existență la alta, vor începe să se schimbe cu adevărat, vor începe să fie mai buni, fiind astfel convinși că o vor duce mai bine și astfel nu se vor mai considera niște victime ale societății, nedreptățiți de soartă și de viață. Nu vor mai fi nemulțumiți de ceea ce li se întâmplă și vor încerca să se schimbe, știind că greutățile vieții prezente sunt rezultatul, respectiv consecința unor greșeli din trecut.

În concluzie:

Noi singuri ne creem, prin faptele și gândurile noastre, propriul destin!

 

Distribuiri