Devii ceea ce faci

By January 22, 2014 August 31st, 2016 MOTIVATIE

Majoritatea oamenilor îşi petrec viaţa gândindu-se la visurile lor fără să facă nimic sau aproape nimic în acest sens. Timpul trece şi ei devin tot mai buni la vise. Devin adevăraţi experţi în planuri şi obiective apoi se specializează şi devin experţi în domeniul justificării eşecurilor. Convingându-se pe ei însuşi şi încercând să-i convingă pe ceilalţi că ei nu au nici o vină că au eşuat.Carte jurnalul tut posibilitilor 1000

Devenim ceea ce facem zilnic, ceea ce facem mereu.

Este o parabolă care spune dacă ai un copac indiferent cât de gros ar fi şi vrei să-l dobori doar cu un topor este suficient să te duci zilnic şi să-l loveşti de cinci ori în acel loc şi mai devreme sau mai târziu acel copac va cădea.

La fel se întâmplă şi în cazul oamenilor care au succes, care vor să realizeze ceva. Îşi stabilesc cele mai importante cinci lucruri ce trebuie să le facă pentru a reuşi şi le fac zilnic iar succesul lor este asigurat. Atenţie am spus că le fac zilnic, nu toată ziua, în fiecare zi fac câte ceva din cele mai importante cinci lucruri pe care trebuie să le facă pentru a avea succes.

Aceasta nu înseamnă că nu vor avea şi eşecuri în drumul lor spre succes, spre ceea ce îşi doresc. Nici vorbă, eşecul face parte din drumul către succes.

Oamenii cu adevărat de succes când au un eşec nu se gândesc să renunţe, se opresc doar pentru a analiza ce a funcţionat şi ce nu, învaţă lecţia şi pornesc din nou la drum cu mai multă experienţă şi hotărâre.

Despre eşec se mai spune că este taxa de şcolarizare, un preţ pe care toţi îl plătim dacă vrem să avem realizări măreţe.

Păcat că unii chiar dacă achită preţul nu învaţă niciodată.

* Extras din noua mea carte Jurnalul tuturor posibilităţilor“.

Distribuiri