Dieta mentală de 21 zile

By January 31, 2017 February 10th, 2017 PRODUCTIVITATE SI OBICEIURI BUNE

Dieta înseamnă un regim alimentar care elimină sau limitează consumul unor alimente sau băuturi, în scop profilactic sau terapeutic – aceasta fiind o dietă alimentară.

O dietă mentală înseamnă un regim, un program nou de gândire care elimină sau limitează gândurile negative și distructive; este o activitate de curățare a grădinii minții noastre de toate buruienile, de toate gândurile negative și tot ce nu ne este folositor.

Mintea noastră poate fi comparată cu o grădină, care poate fi cultivată cu pricepere și îndemânare sau poate fi lăsată în paragină. Indiferent ce alegem să facem, să cultivăm sau să neglijăm, grădina va da roade, aici va răsări ceva.

Dacă nu cultivăm în grădină semințe bune, ce ne aduc roade folositoare, atunci vântul va aduce în grădină semințe nefolositoare care se vor înmulți și vor crește.

La fel cum un grădinar își cultivă grădina, seamănă semințe bune și o plivește, obținând astfel recolta de care are nevoie, la fel și noi putem să „plivim” grădina minții noastre de toate gândurile greșite, impure și negative și să cultivăm gândurile folositoare, pure și pozitive.

Mintea este un stăpân atotputernic ce ne modelează caracterul și viața.

Așa cum gândește omul în inima lui, așa este el, spune Solomon în Pilde 23,7.

Un om este ceea ce gândește, caracterul lui fiind rezultatul tuturor gândurilor lui.

Prin gândurile noastre noi ne făurim singuri destinul.

Prin gândurile noastre ne putem înălța sau ne putem autodistruge.

Controlându-ne gândurile ne controlăm viața, schimbându-ne gândurile ne schimbăm viitorul.

Omul este întotdeauna stăpânul gândurilor sale, chiar și atunci când el se află într-o stare de slăbiciune, resemnare sau abandon. Doar că, aflându-se într-o astfel de stare, el devine un stăpân nechibzuit al gândurilor sale. Începe să gândească negativ, să gestioneze, să conducă greșit propriile gânduri. Doar atunci când devine un stăpân înțelept al gândurilor, el reușește să se ridice folosindu-și într-un mod corect energia, timpul și gândurile.

Fiecare om este o ființă spitrituală care are ca scop progresul și evoluția. De aceea fiecare dintre noi este acolo unde este în prezent pentru a învăța lecția spirituală care trebuie învățată și abia apoi, după ce a trecut testul trece la următorul nivel.

Putem da vina pe circumstanțe, pe mediu, pe tot ce ne înconjoară, dar dacă analizăm mai bine gândurile noastre ne vom da seama că singuri am atras aceste lucruri în viața noastră.

Sufletul nostru atrage tot ceea ce este ascuns în adâncul lui, atât ceea ce iubește, cât și ceea ce urăște, lucrurile de care se teme.

Toate circumstanțele prin care trecem apar în viața noastră apar datorită propriilor gânduri, culegem ce am semănat. Fiecare gând este o sămânță care. lăsată să încolțească în minte, va face rădăcini, va crește, va înflori, va rodi – se va transforma în acțiune. Gândurile bune vor da roade bune, iar cele rele vor da roade rele.

Oamenii nu atrag ceea ce vor, ci atrag ceea ce sunt. Ne creem singuri propriile furtuni și apoi ne plângem că plouă. Noi singuri ne creem propriul destin prin gândurile și acțiunile noastre, gândurile negative întemnițându-ne, iar cele pozitive eliberându-ne.

Omul nu primește ceea ce dorește, ceea ce vrea de la viață, el primește ceea ce merită conform gândurilor și acțiunilor sale.

Degeaba ne rugăm să primim anumite lucruri, rugăciunile se împlinesc doar atunci când sunt în armonie cu gândurile și acțiunile noastre.

Oamenii  își doresc să își schimbe viața, să o îmbunătățească, dar nu vor putea face acest lucru până nu își schimbă gândurile, până nu se schimbă pe ei însuși mai întâi, până nu își schimbă starea interioară.

Când gândurile sunt îndreptate într-o direcție greșită, negativă, apare suferința.

Multora le place să creadă și să spună că suferința lor se datorează faptului că ei sunt prea buni, prea virtuoși, dar nu este așa. Până nu scoatem din mintea noastră toate gândurile negative, impure, toxice, până nu reușim să ne punem în armonie cu noi înșine și cu legea divină vom suferi.

Încetăm să mai suferim atunci când evoluăm spiritual și ne purificăm mintea.

La fel se întâmplă și atunci când un muncitor în metalurgie obține aurul. După ce a topit zăcământul aurifer, a îndepărtat zgura și a obținut aurul, oprește procesul de ardere, nu mai are sens să continue să ardă aurul. Și omul, după ce îndepărtează „zgura” din mintea sa se purifică și nu mai suferă.

Când îți schimbi gândurile îți schimbi viața din toate punctele de vedere. Te provoc să testezi asta!

Omul trebuie să se îndrepte pe sine însuși, să fie în armonie interioară și va simți pe propria piele cum universul răspunde gândurilor sale și, pe măsură ce el se schimbă în interiorul lui, își schimbă gândurile, trăirile, starea, va descoperi că tot ce îl înconjoară se va schimba.

Nu putem să ne alegem în mod direct circumstanțele, dar putem alege ce gândim despre ce ni se întâmplă.

Nu este cel mai important ce ți s-a întâmplat, ci contează ce importanță dai tu celor întâmplate.

Mintea și gândurile sunt atât de puternice și importante încât îți influențează sănătatea.

Gândurile pot fi citite pe fața noastră. Pe bună dreptate se spune că, după 40 de ani, așa cum ți-e fața, așa ți-e viața. Gândurile de răutate, invidie, dezamăgire și durere sunt afișate pe fața noastră și ne influențează sănătatea întregului corp.

Mintea este centrul de comandă al corpului. Corpul se supune minții și gândurilor noastre. Dacă avem gânduri bolnăvicioase acestea vor transforma corpul în unul bolnav. Gândurile de frică pot să ucidă la fel ca orice armă și, din păcate, ucid zilnic foarte multe persoane. Cei care trăiesc cu frica de o boală sunt cei care se vor îmbolnăvi după principiul „de ce ți-e frică nu scapi”. Neliniștea minții slăbește întregul organism și îl face vulnerabil la boală. Toate gândurile negative, impure și de joasă frecvență slăbesc întregul organism.

Modul nostru de gândire produce efecte asupra corpului. Corpul este influențat direct de gândurile și stările noastre predominante, atât în bine, cât și în rău. Dacă avem gânduri pozitive, pure, fericite, vom avea parte de sănătate. Cel mai bun medic este gândul pozitiv, gândul voios și fericit.

Atât sănătatea, cât și boala își au rădăcina în gândurile noastre.

Scapă de îndoială și frică!

Când ai învins îndoiala și frica, ai învins eșecul.

Având gânduri de îndoială și frică nu poți face nimic bun, deoarece acestea te blochează și te duc la eșec.

Voința de a face ceva izvorăște din faptul că tu ai încredere că poți înfăptui acel lucru. Dacă începi să te îndoiești și să te lași cuprins de frică, atunci ai pierdut.

Este important să știi ce vrei, să ai un scop în viață, atunci vei lega gândurile tale de acel scop în care tu crezi și astfel îl vei putea realiza.

Dar foarte mulți oameni nu știu ce vor, nu au un scop bine stabilit în viață. Mulți plutesc prin viață ca o corabie în derivă. La fel sunt și gândurile lor – în derivă.

Lipsa unui scop în viață este un viciu care dacă persistă, dacă nu este înlăturat duce la distrugerea vieții.

O viață fără scop nu are sens, iar când viața nu are sens nimic nu mai contează.

Cei care nu au un scop în viață și nu știu ce vor cad pradă grijilor mărunte, temerilor și autocompătimirii.

Când știi ce vrei, când ai un scop în viață ai putere. Puterea crește odată cu scopul tău. La fel cum un om slab din punct de vedere fizic se poate întări antrenându-se cu perseverență, cel care are gânduri negative, de slăbiciune, de neputință și le poate întări exersând gândirea corectă.

Stabilește ce vrei, care este scopul tău în viață și apoi stabilește mental calea pe care o vei urma pentru atingerea acestui scop, fără să te mai abați din drum. Puterea ta de a făptui ceea ce vrei încetează atunci când te îndoiești, când ți-e frică.

 

Cazi sau te ridici datorită gândurilor tale

Tot ceea ce putem realiza și tot ce nu putem realiza reprezintă rezultatul modului nostru de gândire.

Cum gândim, așa simțim; cum simțim și cum continuăm să gândim, așa vom fi.

Omul se poate ridica, poate reuși și avea realizări mărețe doar înălțându-și gândurile. Însă poate deveni tot mai slab dacă refuză să își înalțe gândurile.

Toate realizările omului, indiferent de domeniul intelectual, spiritual și financiar, reprezintă rezultatul gândurilor sale, concentrate pe un scop precis, pe un vis înalt.

Visul tău va deveni realitate dacă tu crezi cu adevărat în el, iar viziunea ta se va îndeplini, pentru că visele sunt semințele realității.

Un vis se transformă într-un obiectiv atunci când stabilești un termen limită pentru îndeplinirea lui și trecem la acțiune.

Dacă ai un vis puternic și o viziune clară a ceea ce vrei, acestea se vor îndeplini pentru că tu, sufletul tău se va îndrepta mereu spre ceea ce, în taină, iubește și încet-încet vei obține rezultatul propriilor tale gânduri.

Indiferent de situația ta din prezent vei cădea, vei rămâne pe loc sau te vei ridica prin propriile gânduri, conform viziunii și idealului tău. Vei deveni mic dacă dorința care te controlează este mică sau vei deveni mare dacă dorința care îți controlează viața este mare.

 

De ce este atât de important ce gândim

În fiecare zi ne „trec prin cap” peste 60.000 de gânduri. Problema este că dintre acestea aproximativ 90% sunt repetitive, se repetă mereu, zi de zi.

Pentru ca viața noastră să ajungă la un alt nivel, unul superior, pentru a evolua și pentru a obține ceea ce vrem trebuie să înțelegem că modul de gândire care ne-a adus până în prezent nu ne va duce acolo unde vrem să ajungem.

Dacă te uiti la televizor și nu îți place ce vezi, ce faci? Schimbi programul! Așa este și cu gândurile care se tot repetă, sunt stereotipice. Ne-am creat un program mental de gândire. Pentru a evolua trebuie să dăm un reset minții, să ne schimbăm programul de gândire.

Trebuie să depășim îndoiala și frica și să preluăm controlul asupra vieții noastre, să începem să ne plivim grădina minții și să plantăm semințe bune care vor da roade folositoare.

Așadar îți propun să testezi puterea Dietei mentale de 21 zile, aceasta va da un reset minții tale, îți va schimba programul automat de gândire.

În aparență, teoretic această dietă este foarte simplă, dar în practică ai nevoie de multă perseverență pentru a o duce la bun sfârșit.

Dieta mentală de 21 zile constă în faptul că tu, timp de 21 zile consecutiv, nu vei mai gândi negativ, indiferent ce se întâmplă.

Ce trebuie să faci dacă vrei să ții dieta?

Timp de 21 de zile nu ai voie să gândești negativ despre nimic – despre tine, despre ceilalți sau despre orice ți se întâmplă. Te concentrezi doar pe lucrurile cu adevărat importante și esențiale din viața ta. Vei evita cuvintele cu conotație negativă, cu vibrație joasă. Când ai o problemă, te concentrezi pe soluție și nu pe problemă. Abține-te să faci presupuneri!

 

Te ajută să ții dieta

Parcurge cu atenție cursul „Cum să îți controlezi starea” (îl găsești aici). Aplică cele prezentate atunci când te surprinzi concentrându-te asupra unor lucruri negative.

Indiferent ce se întâmplă, concentrează-te pe partea bună a lucrurilor, concentrează-te 20% din timp pe problemă și 80% din timp pe soluție.

Citește cartea 40 de lucruri esențiale și cartea Jurnalul tuturor posibilităților (ambele cărți sunt aici). Vei găsi foarte multe resurse pentru a putea duce la bun sfârșit această dietă mentală.

De fiecare dată când „te trezești” că începi să gândești și să te concentrezi pe negativ, începi să faci presupuneri negative, să rulezi „filme de groază” în mintea ta, trebuie să te oprești și, în maxim cinci minute, să conștientizezi că ai căzut în capcana vechiului tău stil de gândire. Schimbă-ți concentrarea de pe negativ pe pozitiv. Dacă nu reușești va trebui să reiei Dieta de la capăt.

Timp de 21 zile consecutiv trebuie să te ții de treabă, să nu încalci regulile Dietei, să fii corect și sincer cu tine însuți.

Îți recomand să nu începi această Dietă mentală de 21 zile dacă nu ești 100% hotărât să o duci până la capăt. Dacă îți spui „Hai să încerc să văd ce o să iasă!”, atunci mai bine renunță. Începe atunci când vrei să dai un reset vieții tale, atunci când vrei să faci o schimbare majoră în modul de gândire și implicit în viața ta. Această Dietă nu poate fi dusă la capăt de cei slabi pentru că vechile obiceiuri de gândire, vechile obișnuințe nu se dau bătute prea ușor, au creat niște căi neuronale, bătătorite, în minte.

Tuturor ne place schimbarea, dar schimbarea altora, nu a noastră. Fiecare din noi considerăm că modul nostru de gândire este bun, circumstanțele nu sunt bune și asta ne dă o oarecare siguranță.

Apoi mai intervine delăsarea și lenea. Mulți știu că odată ce își schimbă gândul, își schimbă viața, dar toți amână momentul să facă o schimbare.

 

Cu ce este diferită Dieta mentală de 21 zile comparativ cu o dietă alimentară de 21 zile?

După o dietă alimentară revii uneori cu o și mai mare poftă la vechile obiceiuri de a mânca ceea ce mâncai înainte, la vechiul program alimentar.

După această Dietă mentală, dacă te ții de ea și nu trișezi, vechile tale programe mentale se schimbă, nu te vei mai concentra niciodată pe partea negativă din viața ta.

Partea și mai frumoasă este că odată ce ai reușit, timp de 21 de zile, să gândești diferit, nu vei mai dori sub nici o formă să te mai întorci la vechiul mod de gândire.

Acesta va deveni un stil de viață pentru tine, un stil de viață Da! Vreau, Pot și Fac!

 

P.S.: Aceasta este doar o mică parte din ce poți găsi și studia în Comunitatea Da! Vreau, Pot și Fac!

Distribuiri