Fii atent la goliciunea unei vieți ocupate

By November 23, 2016 December 20th, 2016 ELIMINAREA AUTO-SABOTAJULUI

Atenționarea ”Fii atent la goliciunea unei vieti ocupate!” vine de la Socrate și exprimă un mare adevăr.

Calea simplității înseamnă să trăiești o viață plină de semnificație, cu un scop real, autentic – al tău.

Privește puțin în urmă la trecutul tău, la multele tale realizări, la sutele de obiective îndeplinite. Câte dintre ele te mulțumesc? Câte îți aduc împlinire și mulțumire sufletească? Câte au meritat timpul și energia ta și câte nu? Câte au fost cu adevărat importante și au meritat?

Calea simplității nu se referă doar la a avea succes, ci se referă la a trăi o viață plină de sens.

Să trăiești simplu în ziua de astăzi nu este deloc simplu. Este ceva ieșit din comun și la propriu și la figurat, este o transformare radicală, o revoluție interioară.

Am ales calea simplității de mai bine de 5 ani. Trăiesc asta, am scris o carte și am un curs despre puterea simplității, dar încă mă mai lupt cu vechile obiceiuri de a le face pe plac celorlalți, când încerc să fac ceva și eu știu, simt că acel lucru nu este important pentru mine, iar de multe ori nici pentru cel care îmi cere acel lucru.

Viața îmi oferă fel și fel de oportunități și încă mă mai gândesc ce ar fi să fac asta, dar și cealaltă… fără să mă gândesc dacă oare chiar merită, chiar mă ajută cu ceva această nouă oportunitate?

Mă mai surprind uneori că nu mă simt bine când aleg să spun NU. Încă mă mai surprind verificând obsesiv telefonul.

Mă bucur că am început să elimin în mod instinctiv aspectele neimportante din viața mea, să am un control al alegerilor mele, iar viața mea să fie plină de sens, să fie mai bună decât era.

Când îți deschizi cu adevărat sufletul, inima și mintea pentru a adopta calea simplității, viața ta se va schimba complet. Vei fi mai mulțumit, mai împlinit și mult mai fericit.

Important este că simplitatea să devină un stil de viață. Dacă te gândești să adopți calea simplității doar în unele aspecte ale vieții tale, să o adopți doar ocazional, din când în când, nu faci decât să mai adaugi ceva la viața ta excesiv de ocupată.

Calea simplității funcționează dacă este aplicată în toate aspectele vieții, dacă este un mod de a trăi.

Odată ce alegi acest stil de viață vei deveni cea mai bună versiune a ta, vei descoperi că ești diferit față de ceilalți. Când majoritatea va spune DA, tu vei spune NU dacă acel lucru nu este esențial pentru tine. Vei descoperi că începi să analizezi, să gândești înainte de a face ceva. Când ceilalți vorbesc, tu vei asculta. Când ceilalți fac lucruri doar ca să dea bine în societate, în ochii celorlalți, tu vei face lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine.      Când alții se laudă sau se plâng cât sunt ei de ocupați (a se înțelege stresați, frustrați și plini de haos), tu ești liniștit, împlinit, știi ce este important și ce nu, știi ce contează cu adevărat pentru tine și pentru viața ta.

Atunci când identifici corect ce contează pentru tine și îți investești timpul și energia în asta, devi fericit și mulțumit pe deplin de viața pe care ai ales să o trăiești.

Dacă tot vorbim despre simplitate și esență, despre ce este important cu adevarăt atunci reține și aplică următoarele:

DE FIECARE DATĂ CÂND VIAȚA TE PUNE ÎN FAȚA UNEI PROBLEME, CÂND TREBUIE SĂ IEI O DECIZIE SAU EȘTI LA O RĂSCRUCE, ÎNTREABĂ-TE:

„CE ESTE CU ADEVĂRAT IMPORTANT ȘI ESENȚIAL PENTRU MINE?”

Păstrează asta și elimină restul! Spune DA! VREAU, POT ȘI FAC!

Leave a Reply

Distribuiri