Skip to main content

Francamasoneria, o misiune si un crez

By December 12, 2018MOTIVATIE

Un mason cu adevarat liber crede in Dumnezeu si in nemurirea sufletului.

 Filosofia lui de viata poate fi rezumata astfel: ,,Nu dorinta mea sa se realizeze, oh, Tata, ci a Ta”, iar daca Domnul, Ordinul Masonic, Tara, Umanitatea o cere, este pregatit sa bea pana la capat cupa amara, sa alunge speranta desarta si este gata oricand sa infrunte furia multimii, pumnalul tiranului si cruzimea fanaticilor.

  Cu fiecare respiratie, cu fiecare zi care trece, noi mai facem un pas spre groapa, si prin groapa spre eternitate. Moartea este pe urmele noastre in fiecare moment, de aceea nu trebuie sa mai amanam sa facem ceea ce trebuie facut, sa incepem prin a face ordine in viata si sufletul nostru.

  Viata noastra este doar o trecere intre doua eternitati, trecutul infinit si viitorul infinit.

  Misiunea noastra este sa ne bucuram de viata, sa trecem prin suferinte cu rabdare, sa invingem problemele cu demnitate.

  Misiunea noastra este sa luptam impotriva Ignorantei, Tiraniei, Despotismului si Viciului.

  Armele pe care noi le folosim in aceasta lupta sunt: Cunoasterea, Virtutea si Iubirea.

  Noi luptam impotriva Ignorantei, pentru ca numai cunoasterea ii da omului putere si libertate.

  Educatia dezvolta intelectul si conduce omul spre intelegerea a ceea ce este adevarul.

 De la un ignorant nu poti avea prea mari asteptari, pentru ca eroarea in care se afla il tine inlantuit.

  Omul ignorant este robul propriilor stari emotionale, fiind o victima sigura a unor oratori mai educati, care il fac sa creada in cea mai corupta logica si pe care acesta ii urmeaza.

  Toate formele de tiranie au la baza ignoranta oamenilor.

  Adevarata libertate inseamna cat mai multa cunoastere aplicata la problemele practice ale vietii.

  Intelepciunea unui popor se aduna de-a lungul mai multor secole, dar marea majoritate a oamenilor traiesc si mor cu notiuni neclare si ridicole despre adevar.

  Numai un om educat si bine informat este cu adevarat liber.

  Luptam impotriva Tiraniei Spirituale. Intoleranta inseamna tiranie spirituala.

  Tiranie spirituala este si atunci cand cineva promite, si cand promisiunea nu se indeplineste trece la amenintari, cand amenintarile nu-si mai fac efectul trece la excomunicari, si astfel face din inamicii săi o anatema pentru cei apropiati si prietenii lor.

  Tiranie spirituala este atunci cand cineva, pentru a-si atinge scopul, recurge la diviziune, dupa principiul Divide si stapaneste, incercand astfel sa cucereasca inimile oamenilor, manipulandu-i,  pentru ca ei sa devina coperanti si apoi obedienti, asta in detrimentul unor invataturi care ii pot face sublimi.

   Luptam impotriva tuturor celor care cer si pretind oamenilor o supunere absoluta a ratiunii si a vointei.

   Orice om are dreptul si trebuie sa decida singur cu privire la soarta lui pamanteasca si spirituala.

  Luptam impotriva Despotismului. Despotism inseamna conducere arbitrara, neingradita de legi sau care nu tine cont de lege, abuziva.

  Despotul, in prima faza,  incearca sa controleze actiunile oamenilor, dupa care incearca sa le controleze, să le manipuleze gandirea.

  Toti cei care au alta opinie sunt considerati dusmani ai poporului, ai UE etc, educatia este lasata in paragina si este inlocuita cu propaganda, directive, politici corecte, bune practici, iar mass-media este “convertita” prin mijloace specifice.

   Pentru conducerile despotice razboiul si falsele amenintari sunt un instrument de distractie si manipulare a maselor, pentru ca acestea sa fie mereu ocupate, sa nu se trezeasca sa vada cat sunt ei de corupti. Marea majoritate a sistemelor de organizare politica, chiar si cele considerate modele de democratie, au tendinte despotice.

   Despotismul se simte la el acasa in domeniul religios, sunt religii care recruteaza  adeptii prin promisiuni si recompense spirituale, daca acestia fac ce li se cere, si care aplică pedepse daca nu fac.

   Omul trebuie sa realizeze ca este superior unei religii sau oricarei alte institutii, iar datoria francmasomeriei este sa il faca sa descopere acest adevar.

   O alta lupta pe care noi o ducem  este lupta impotriva Viciului. Viciul este impotriva naturii omului.

   Lupta cu viciul este o lupta permanenta, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o duca zi de zi. Aceasta lupta este o adevarata opera si una dintre cele mai nobile actiuni ale unui francmason.

   Masoneria este precum gradina unui fermier, va da bogatiile ei numai celui care persevereaza si care le va castiga prin actiune, cu ajutorul unor unelte adecvate.

   Nu ne foloseste prea mult cunoasterea daca aceasta nu este pusa in practica, motiv pentru care, cu toata influenta noastra pe fata sau in secret, facem sa evolueze cauza progresului uman.

Leave a Reply

Distribuiri