Învață să fii mulțumit

By December 20, 2016 INSPIRATIE

Când ştii să te opreşti, când ştii să-ţi stabileşti priorităţile în viaţă vei ajunge să ai rezultate peste aşteptări.
Dacă îţi reconsideri şi reanalizezi viziunea şi credinţele în legătură cu cele mai importante lucruri din viaţă, atunci şi lumea din jurul tău va fi diferită.
Încearcă să te uiţi în sufletul şi inima ta şi, examinând lucrurile, vei observa care sunt cu adevărat importante.

În astfel de momente de autoanaliză sinceră, multe persoane au adevărate revelaţii, constată că au pus accentul doar pe realizarea materială, pe acumularea de lucruri și au ajuns să fie prizonierii acestora.
Sunt oameni care o viaţă întregă caută încontinuu să obţină cât mai mult din toate, din orice. Unii vor mai multe case, maşini, bani, titluri, concedii şi lista poate continua aproape la nesfârşit. Aceşti oameni nu conştientizează, nu îşi dau seama că devin prizonierii acestor căutări şi alergări permanente şi ajung să aibă o viaţă nefericită. Devin frustraţi şi sunt aproape tot timpul nemulţumiţi.

Opreşte-te pentru câteva clipe, stabileşte-ţi prioriţăţile în viaţă. Gândeşte-te dacă ceea ce câştigi îţi aduce mai multe probleme şi griji, decât ceea ce pierzi.
Pentru unii dintre noi pare puţin deplastă această remarcă, dar este purul adevăr: ceea ce câştigi îţi dă mai multă bătaie de cap decât ceea ce pierzi.

Nu îţi sugerez să pierzi, nu îţi cer să te autolimitezi, îţi spun să te gândeşti că există o măsura în toate. Nu poţi avea niciodată totul, ar fi cazul să te opreşti din când în cand şi să analizezi lucrurile şi viaţa şi din altă perspectivă, să încerci o altă perspectivă. Să renunţi la vechile paradigme, să încerci să îţi schimbi modul cum te raportezi la lumea care te înconjoară.
Încearcă să oferi şi tu ceva de la tine fără să ceri şi să aştepţi nimic în schimb, fără să aştepţi recunoaştere sau un mulţumesc şi vei începe să simţi ce însemnă mulţumire interioară.
Încearcă să nu mai fi ataşat, să nu mai fi robul unor lucruri, moduri şi stiluri de viaţă. Alergarea ta nebună pentru a avea tot mai mult şi mai multe din toate te va duce la haos şi la pierzanie.

Fă-ţi ordine în viaţă, opreşte-te şi stabileşte o legătură, vorbeşte cu tine însuţi, cu sufletul tău şi vezi ce îţi spune.
Prioritizează-ţi viaţa şi fă-ţi un obicei din a şti când să te opreşti.

Dacă simți nevoia de o ghidare, comunitatea DA! VREAU, POT ȘI FAC! are soluții. Aici vei afla, printre altele, și cum poți să îți controlezi propria stare.

Pune pe lista ta de priorităţi liniştea sufletească, bucuria de a oferi necondiţionat şi puterea de a nu uita că există o măsură în toate.

Învaţă să fii mulţumit şi nu vei mai fi dezamăgit niciodată!

P.S.: www.DaVreauPotSiFac.ro

Distribuiri