Legenda lui Milo din Croton

By August 2, 2016 DESPRE PERFORMANTA

Aristotel ne povestește, în una din operele sale, despre un om cu o putere ieșită din comun, care putea să ridice un taur pe umerii săi și să urce cu el în spate 100 de trepte. Acesta se numea Milo din Croton și a trăit în urmă cu peste 2500 de ani, într-o colonie greacă, fiind cel mai puternic sportiv al Greciei Antice. Acesta nu a pierdut nici o luptă organizată în cadrul jocurilor olimpice de la acea vreme.

Cum a reușit Milo din Croton aceasta performanță? milobull

De mic copil a început să care în spate un vițel nou-născut, până în vârful turnului cu 100 de trepte. Cu fiecare zi care trecea, vițelul creștea în greutate puțin câte puțin, dar Milo nu simțea această schimbare și reușea să urce de fiecare dată până în vârf. Astfel, în 4 ani de zile, a reușit să ridice pe umerii săi un taur matur. Dacă Milo din Croton ar fi luat o pauză, o mică vacanță, atunci cu siguranță i-ar fi fost mult mai greu să ajungă la această performanță.

Din această legendă putem reține că, pentru a face lucruri cu adevărat remarcabile, este nevoie de perseverență, de multă acțiune zilnică, iar un timp de 1-5-7-10 ani, această perseverență va face o diferență ca de la cer la pământ între cei care acționează și cei care doar vorbesc și fac planuri, amânând mereu acțiunea.

Învață că totul e posibil!

Distribuiri