Orientare spre succes

By January 17, 2017 LEADERSHIP

Mă bucur că citeşti aceste rânduri 🙂

Mă gândesc că vrei să ai şi mai mult succes. Cred că ai în tine o dorinţă mare de a-ţi atinge adevăratul potenţial în viaţă.                                          

Consider că ai făcut cea mai bună alegere, alegând să fii interesat de obținerea succesului.

Sunt bucuros că avem pasiuni comune! Și eu sunt foarte pasionat şi interesat de acest lucru, pe care îl studiez şi îl practic de mult timp.

Mă bucur că vrei să descoperi şi să înveţi lucruri noi, să conştientizezi unde te afli acum şi unde vrei să ajungi. Sunt sigur că împreună vom ajunge la destinaţie, fiindcă avem un ţel comun.

Vrem să avem succes!

Încă de la început vreau să îți spun care este cea mai mare greşeală pe care o fac oamenii, atunci când au ca obiectiv succesul.

Această greşeală se referă la credinţa că succesul este o destinaţie, un punct fix la care ei trebuie să ajungă. Ei presupun că se află în punctul A, iar succesul se află în punctul S, într-un loc destul de departe unde vor trebui să ajungă. 

Cel mai important lucru de ştiut când porneşti spre succes și când ai ca destinaţie succesul este următorul:

Succesul NU trebuie considerat o destinaţie. Succesul trebuie văzut ca o călătorie.

 Trebuie să te vezi pe tine călătorind, mergând pe drumul care duce spre succes. 

 Priveşte succesul ca pe un proces ce se desfăşoară zi de zi, clipă de clipă.

Gâdeşte-te la momentul când ai absolvit o anumită formă de învăţământ. Probabil atunci când ţi s-a înmânat diploma, certificatul, recunoaşterea respectivă, ţi s-a spus, la fel ca şi mie: Felicitări pentru succesul obţinut! Adică pentru acea diplomă.

Eu consider că acea diplomă nu este un succes, ci doar o recunoaştere a numeroaselor tale succese de până atunci. O recunoaştere a succesului tău de a merge zilnic la școală, de a nu renunţa la şcoală, de a-ţi lua toate examenele şi de a te pregăti mereu.

Deci, putem concluziona că succesul este ceva ce se întâmplă zilnic, pas cu pas. Succesul este un proces, o călătorie, nu doar o destinaţie.      

Să privești succesul ca pe o călătorie şi nu doar o destinaţie este foarte, foarte important pentru a ajunge garantat la destinaţia numită succes.

Avem mereu tendinţa de a nu pune preţ pe momentul actual, pe prezent şi pe importanţa colosală a acestuia.

Doar destinația este valorizată, i se acordă o importanţă nejustificat de mare. Noi spunem mereu: când voi obţine asta sau cealaltă, când voi ajunge acolo, atunci să vezi… 

Oamenii, în marea lor majoritate, nu vor să înţeleagă că succesul este ceva care se întâmplă zilnic.

De aceea consider că este foarte important să îţi dezvălui adevăratul secret al obţinerii succesului.

Acesta poate fi  rezumat la trei cuvinte: agenda ta zilnică!

Ce faci tu zi de zi, cu ce te ocupi, ce te preocupă, pe ce te concentrezi, focusezi – aceste lucruri constituie conţinutul agendei tale zilnice.

Ce cauţi aceea găseşti. Ce ceri aceea primeşti. Pe ce te focusezi aceea vei obţine.

Agenda ta zilnică arată paşii pe care îi faci tu pentru a ajunge unde îţi doreşti, lucrurile concrete pe care le faci.

Agenda ta arată ce faci tu zi de zi, lucruri care fie te apropie, fie te îndepărtează de obiectivele tale.

Consider că este suficient să citeşti agenda unui om şi îţi poţi da seama, fără să îl cunoşti, dacă este sau nu un om de succes, doar în funcţie de ceea ce face şi îl preocupă în fiecare zi.

Ce vrei să fii mâine, trebuie să faci astăzi.

Ce se găsește în agenda ta zilnică fie te apropie, fie te îndepărteză de visul tău.

 

P.S.:   Comunitatea DA! VREAU, POT ȘI FAC! este formată din oameni extraordinari, orientați spre succes! Vino și tu alături de noi, intră AICI.

 

 

Distribuiri