Recunoştinţa este pasăre rară

By December 5, 2016MOTIVATIE

Recunoştinţa este pasăre rară!” – O maximă pe care o ştiu de la străbunicul meu care „a făcut” cele 2 războaie mondiale.

Tot el îmi mai spunea despre Isus, care a făcut numai bine şi a fost răstignit. Aşadar mă întreba: „Tu de ce te aştepţi la mai multă recunoştinţă?!”

Tot Isus a vindecat într-o zi 10 oameni care sufereau de lepră, ne spune Sfântul Apostol Luca (în Biblie, cap. 17, alin. 17), dar unul singur s-a întors să îi mulţumească.

Aşa că te întreb și pe tine: Tu de ce te-ai aştepta la recunoştinţă?

Dacă accepţi că aşa stau lucrurile, că natura umană este să fim nerecunoscători și nici eu, nici tu nu o vom schimba prea mult, atunci nu trebuie să mai aştepţi.

Nu trebuie să suferi din cauza lipsei de recunoştinţă a celor cărora le-ai dat sau le-ai făcut, pe care i-ai ajutat şi pentru care te-ai sacrificat.

A fost un timp când şi eu am suferit în viaţă din cauza lipsei de recunoştinţă a celor pe care i-am ajutat să-şi realizeze visele. Însă când era vorba despre recunoştinţă, cel puţin morală, pentru tot ceea ce am făcut pentru ei mulţi se făceau că nici nu mă cunosc.

Am depăşit această problemă, care se repeta periodic, odată cu evoluţia mea spirituală, când mi-am dat seama ce mult greşeam aşteptând recunoştinţă.

Am început să ajut oamenii fără să aştept absolut nimic de la ei, iar acest lucru mi-a adus o stare de pace şi împăcare.

Astăzi mă bucur când pot oferi ceva, ştiind că nu voi primi nimic. Și nici nu aştept nimic în schimb.

Fă şi tu la fel!

 

Mircea Chira

Distribuiri