Simplifică-ți viața

By February 8, 2017 February 10th, 2017 PRODUCTIVITATE SI OBICEIURI BUNE

 

Răspunde la aceste întrebări și vezi dacă a sosit momentul să faci o schimbare/simplificare în viața ta

  1. Ți s-a întâmplat să realizezi că ai prea multe lucruri de făcut?
  2. Ai răspuns „DA” la diverse cereri și solicitări fără să te gândești bine la ce te așteaptă, la ce te înhami?
  3. Obisnuiești să spui „DA” pentru a nu supăra, pentru a face pe plac cuiva?
  4. Ești tot timpul ocupat, prins cu ceva sau în ceva, dar nu reușești să fii productiv, să fii eficient?
  5. Ai mereu senzația că lucrurile pe care trebuie să le faci se înmulțesc în loc să scadă?

Dacă ai răspuns „DA” la aceste întrebări, atunci înseamnă că trebuie să faci o schimbare radicală în viața ta, până nu este prea târziu.

Înseamnă că a sosit momentul să îți simplifici viața, să nu îți mai consumi energia și timpul cu lucruri care nu sunt esențiale.

Dacă tu nu știi ce vrei și nu îți stabilești tu prioritățile, atunci ceilalți o vor face pentru tine.

 

Mergi la esență

Mergi la esența lucrurilor, înțelege că nu le poți face și nu le poți avea pe toate (iar dacă le-ai avea, la ce ți-ar folosi?). Nu tot ce apare în viața noastră este important.

Învață să spui NU fără să te simți vinovat.

Oprește-te din a spune „DA” tuturor, încetează să mai încerci să le faci pe toate și concentrează-te doar pe lucrurile care contează cu adevărat.

 

Calea simplității

Calea simplității înseamnă începutul unei noi vieți, o viața adevarată ce merită trăită.

Calea simplității înseamnă să încetezi să mai încerci să le mai faci pe toate, să încetezi să le mai spui „DA” tuturor.

Calea simplității înseamnă să faci mai puțin, dar mai bine. Este despre cum să faci ce trebuie, să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante din viața ta și în acestea să-ți investești timpul și energia.

Calea simplității mai înseamnă să îți prioritizezi viața. Viața este plină de oportunități, zilnic apar opțiuni, multe dintre ele bune și foarte bune, dar niciodată nu vom putea să le facem pe toate. Mereu trebuie să alegem, să simplificăm, să stabilim ce este vital și, cu adevărat important, să înlăturăm balastrul din viața noastră.

Calea simplității înseamnă să investești timpul și energia ta într-o singură direcție, care este cu adevărat importantă.

Calea „VREAU TOT” înseamnă să îți investești timpul și energia în 10 direcții.

Care cale este mai bună?

Care crezi că te ajută mai mult: să avansezi enorm într-o singură direcție sau să avansezi puțin câte puțin în 10 direcții diferite?

Calea simplității înseamnă să îți trăiești viața conform unui plan simplu, să trăiești intenționat, să elimini toate aspectele, lucrurile neesențiale, să acționezi și nu să reacționezi în funcție de ce se întamplă în jurul tău.

 

Care este diferența dintre cei care adoptă calea „Vreau tot!” și cei care adoptă calea simplității

Cei care vor totul sunt mereu într-o goană nebună după mai mult din orice, reacționează făcând ce cred că este urgent, spun DA tuturor fără să se gândească la consecințe, iar cuvântul lor de ordine este TREBUIE.

Cei care aleg calea simplității analizează mereu ce este important cu adevărat, spun NU la tot ce nu este esențial, cuvântul lor de ordine fiind ALEG.

În ceea ce privește rezultatele, cei care vor mereu totul au o viață plină de frustrări și nemulțumiri, sunt mereu nefericiți pentru că își asumă prea multe, pierd controlul, au mereu îndoieli în ceea ce privește acțiunile lor, se întreabă mereu dacă este bine ceea ce fac, sunt mereu îndoiți și asta îi duce la epuizare fizică și psihică.

Cei care aleg calea simplității trăiesc o viață plină de sens, ei simt și știu că ceea ce fac contează, ei aleg să facă mai puțin, să facă ce este important și să o facă bine. Sunt mereu în control și se bucură de prezent. Pentru ei succesul este o călătorie, nu o destinație și se bucură de drum, de viața de zi cu zi.

Comunitatea DA! VREAU, POT ȘI FAC! te poate ajuta să îți simplifici viața.

One Comment

  • Sandra says:

    Super articolul! Intr-adevar avem nevoie de mai multa SIMPLITATE in viata noastra in conditiile in care toti si totul in jurul nostru tinde sa se complice.
    Felicitari! si la cat mai multe astfel de articole 🙂

Distribuiri