Stresul nu există

By July 24, 2014 August 31st, 2016 OBIECTIVE SI MOTIVATIE

Când am aflat, am conştientizat că stresul nu există am scăpat aproape instantaneu de stres sau de ce credeam eu că este stres.

Când eram la facultate mă plângeam bunicului că mă stresează examenele. Bunicul nu înţelegea ce vreau să spun până într-o zi când mi-a zis:
– De ce tu mai nou când ţi-e frică zici că eşti stresat? Ţi-e frică că nu îţi iei examenele şi spui că eşti stresat?
Acest lucru nu mi-a dat de gândit atunci, din contră am zis :
– Ce ştii tu despre stres ? Habar nu ai! Chiar dacă ai fost în cel de-al doilea război mondial, pe atunci nu era stres !
viatafarastress-300x200

Timpul a trecut iar eu eram tot mai stresat şi când nu eram îmi căutam eu surse de stres până într-o zi când participând la un seminar de certificare în programare neurolingvistică un profesor universitar străin a spus la fel cum spun eu acum că stresul nu există. Toţi am zâmbit cu neîncredere iar unele persoane nici nu vroiau să audă şi să conceapă aşa ceva. Atunci profesorul a întrebat câteva persoane ce se considerau super stresate.
– Ce anume te stresează?
– Seful meu ! a răspuns cineva.
– Mai exact cum te stresează seful ?
– Îmi impune termene limită şi mi-e mie frică, cred că nu reuşesc să le îndeplinesc !
– Deci ţi-e frică?
– Da!
Altă persoană spunea:
– Pe mine mă stresează ratele la bancă!
– Cum te stresează ratele de la bancă?
– Mi-e frică că nu-mi ajung banii şi nu le pot plăti !

Exemplele ar putea continua. În acel moment în mintea mea s-a produs declicul; atunci mi-am amintit de ceea ce mi-a spus bunicul cu mult timp în urmă dar nu am dat importanţă vorbelor lui deoarece era un om simplu, nu era un guru în NLP ca acel profesor.

Care este ideea; oamenilor nu le place să recunoască şi să spună că le este frică şi atunci împachetează această frică într-un termen pompos chiar medical şi foarte la modă numit “stres”. Nu este cool ca ei să spună mi-e frică în loc de mă stresează, mă stresează cutare sau cutare situaţie. Ne plac măştile, ne place să complicăm lucrurile în loc să simplificăm, să mergem la origini, să găsim cauza apoi să luăm măsuri.

Aşa m-am vindecat eu pentru totdeauna de stres, pentru mine stresul nu există, îmi mai este uneori frică dar nu sunt stresat. Ţine asta pentru tine, dacă o să spui aşa ceva unui psiholog este posibil să facă un atac de panică. Psihologia şi medicina zilelor noastre a dezvoltat o adevărată industrie pe tema stresului.

Pentru mine lucrurile sunt simple, când ofer consiliere unei persoane şi aceasta îmi spune că este stresată eu caut să aflu de ce îi este frică, rezolvăm împreună frica şi omul nu mai este stresat.

Vindecă frica şi dispare stresul!

Distribuiri