Totul se transformă

By October 3, 2013 August 31st, 2016 INSPIRATIE

Totul se transformă, totul este într-o continuă mişcare şi tot ce apare dispare.

Aceasta este viaţa: o călătorie.

Toate lucrurile au un ciclu de viaţă şi sunt într-o continuă transformare, transformare pe care este bine să o vezi ca pe o expresie a vieţii, ca pe ceva normal, nu ca pe ceva nefast şi dăunător.
Schimbarea este singura constantă în toate, adună-ţi gândurile şi observ-o, lasă-te cuprins de fericirea de a fi una cu universul, nu opune rezistenţă schimbării, fii în armonie cu schimbările din viaţa ta.
Toate lucrurile vin şi pleacă şi tot ce apare dispare. Orice sfârşit poate să îţi aducă tristeţe: încheierea unei etape din viaţa ta, terminarea unui proiect, terminarea unei relaţii sau moartea.

Totul se întoarce la un moment dat la sursa divină ce l-a creat, există un ciclu în univers prin care totul trece din nefiinţă în fiinţă, apoi în fiinţă şi din nou în nefiinţă. Viaţa se materializează în diverse forme şi varietăţi şi se încheie prin ceea ce noi numim ”moarte”.

Orice sfârşit poate deveni un început, dar doar dacă tu vrei. Tu hotărăşti dacă este un nou început sau dacă rămâne un sfârşit. Dacă accepţi această natură a schimbării ciclice vei avea numai de câştigat pe toate planurile.

De cele mai multe ori, nu vedem începuturile sau nu le dăm importanţa cuvenită deoarece ele vin la pachet cu sfârşituri dureroase. Dar, odată ce ştim că totul este ciclic şi ştim că orice dezamăgire va trece, vom reuşi să schimbăm modul în care privim lucrurile şi apoi viaţa noastră se va schimba.

Când un sfârşit de orice fel te apasă şi te aduce uneori la disperare, aminteşte-ţi de sfaturile de mai sus şi încercă să priveşti viaţa, să te priveşti pe tine ca un observator, să te vezi din exterior şi orice ar fi, orice s-ar întâmpla, gândeşte-te că va trece. Tot ce ne înconjoară se află într-un ciclu permanent de schimbare. Schimbarea şi transformarea este o constantă, este permanentă atât în viaţa omului, cât şi în mediul înconjurător.
Schimbarea este întotdeauna bună dacă ştii cum să o priveşti şi cum să o foloseşti în beneficiul tău şi al celorlalţi.

Schimbarea şi transformarea sunt de esenţă divină şi nu pot fi oprite niciodată, de nimeni şi nimic. Putem doar să ne prefacem că nu o vedem, că nu înţelegem, că nu suntem de acord cu ce se întâmplă, dar transformarea şi schimbarea tot vor avea loc în permanenţă.

Tot ce apare dispare, nimic nu se pierde. Totul se transformă, totul se schimbă.
Nu te opune schimbării, fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei.

Nu uita niciodată că orice sfârşit devine un început!

Distribuiri