Tu ești propriul tău mesaj!

By February 9, 2016 December 19th, 2016 INSPIRATIE, LEADERSHIP, PUBLIC SPEAKING

Dacă vrei să comunici eficient şi să stabileşti relaţii cu ceilalţi, fii genul acela de persoană cu care tu însuţi ai vrea să comunici şi să stabileşti o relaţie.

Relaţia pe care o ai cu ceilalţi este influenţată de relaţia pe care o ai cu tine însuţi. În primul rând trebuie să te simţi bine cu tine, să îţi cunoşti punctele tari şi punctele slabe, să treci peste frustări şi neîmpliniri, altfel le vei proiecta asupra celorlalţi.

Când te cunoşti şi te placi pe tine ca persoană, te simţi confortabil în propria piele, atunci eşti cu adevărat deschis să îi cunoşti pe ceilalţi, să comunici bine cu ei şi să stabileşti relaţii de durată.

Este important să ai încredere în tine şi să ai grijă ce îţi spui ţie însuţi. Persoana cu care vorbeşti cel mai mult în fiecare zi şi care te influenţează cel mai mult eşti tu însuţi, vocea ta interioară, aşadar fii atent ce vorbeşti cu tine. Dacă tot timpul esti nemulţumit şi critic la adresa ta, nu vei reuşi să ai încredere nici în tine, nici în ceilalţi. Străduieşte-te să gândeşti cât mai pozitiv, să ai o atitudine proactivă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fii realist în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi. Asta nu înseamnă că poţti să faci diverse prostii şi să nu ţi le asumi, recunoşti pretextând că tu gândeşti doar pozitiv.

De câte ori greşeşti, asumă-ţi răspunderea şi recunoaşte greşeala. Cere-ţi scuze şi repar-o atunci când se mai poate. ”Din greşeală în greşeală, spre victoria finală” – spune o vorbă din popor. Important este să nu rămâi blocat în greşeală. Cu toţii greşim, mai ales atunci când comunicăm şi relaţionăm.

Fii responsabil şi respectă-ţi promisiunile dacă vrei să fii credibil şi respectat. Oamenii vor să ştie şi să fie convinşi că se pot baza pe tine.

Spune adevărul întotdeauna. Dacă publicul tău te prinde cu o minciună, va pune la îndoială tot ce ai spus şi tot ce vei spune în continuare.

Împărtăşeşte cu ceilalţi experienţe mai delicate din viaţa ta, chiar dacă tu crezi că asta te va face vulnerabil în faţa celorlalţi. În felul acesta îi faci pe ceilalţi să se identifice cu tine şi cu experienţele trăite.

De multe ori povestesc publicului diverse experienţe personale, povestesc cum am dat-o în bară şi ce am învăţat din asta. Mulţi au trecut şi ei prin experienţe similare şi au rămas blocaţi la acest nivel, în respectiva experienţă negativă. De aceea, când văd pe cineva care ce a trecut printr-un faliment, o pierdere majoră şi şi-a revenit spectaculos, ei au un exemplu viu, practic, concret şi îşi Nu are rost să pozezi în omul perfect pentru că acesta nu există, este doar o mască. Lumea nu are încredere când tu vrei să arăţi că le ştii pe toate, ei simt că nu eşti sincer şi le ascunzi ceva. Nu îţi fie frică să fii vulnerabil, să îţi recunoşti punctele slabe.

Tratează-i pe ceilalţi aşa cum vrei tu să fii tratat. Fă tu mai întâi ce îi sfătuieşti pe ceilalţi să facă. Fii un exemplu viu pentru ei!

your life-messagePentru a fi credibil, trebuie să ai tu însuţi rezultate. Este adevărat, lumea este plină de comunicatori, traineri, coacheri foarte buni şi cu rezultate, dar mai sunt şi alţii care îşi păstrează credibilitatea doar o scurta perioadă de timp, până când lumea îşi dă seama că sunt nişte ”papagali”, fiindcă vorbesc doar din cărţi.

Sunt persoane care predau leadership, fără să fi condus vreodată o firma sau o altă organizaţie, sau persoane care predau vânzări, fără ca ei să fi vândut vreodată altceva în afară de propriile lor prezentări.

Oamenii vor să îi asculte şi vor să lucreze cu cei care au rezultate. Poveştile şi prezentările minunate nu ţin de foame, oamenii vor soluţii şi idei concrete care îi pot ajuta să îşi satisfacă nevoile.

Dacă vrei să stabileşti relaţii, atunci trebuie să trăieşti conform lucrurilor spuse de tine.

 

www.DaVreauPotsiFac.ro

Distribuiri